Преди година тази снимка обиколи целия свят с фалшиво послание. Момичето

...
Преди година тази снимка обиколи целия свят с фалшиво послание. Момичето
Коментари Харесай

Марианна Вишемирская разказа как нацистите от „Азов“ се прикривали зад бременните жени в родилния дом, а Западът се е опитал да слепи от нейните снимки фейк

Преди година тази фотография обиколи целия свят с подправено обръщение. Момичето на нея е Марианна Вишемирская. Тя описа какво се е случило в реалност. „ Оцелях и описах истината. Сега съм зложелател за Украйна “. Каква е ориста на „ Мариуполската мадона “.
Автор:

Точно преди една година, на 9 март 2022 година тази сърцераздирателна фотография на бременно момиче от Мариупол обиколи целия свят. Тя стоеше с пръски кръв по лицето на фона на постройка с избити прозорци. „ Руснаците бомбардираха родилен дом! “, крещеше Западът. „ Трябват още по-големи наказания! “, настояваше вицепрезидентката на Съединени американски щати Камала Харис.
И, несъмнено, прибавиха наказания.
А какво се случва с това момиче в този момент? Къде е тя?

Запознайте се с тази същата „ Мадона от Мариупол “, намерихме я в... Москва.

„ Никакво въздушно нахлуване нямаше “
Марианна е на 30 години. По принцип е родена в Донецк, само че откакто се омъжва се реалокира в Мариупол, две години преди началото на спецоперацията, когато градът е към момента под контрола на Украйна. Марианна имала собствен блог, чисто женски – за козметика, за бюти новости. Последователите ѝ били по локални данни към 30 000 души. Но всичко това не може по никакъв метод да се съпостави със международната популярност, която я връхлита в навечерието на раждането.
„ Когато фотографията ми потегли по вестниците, аз бях без всякаква връзка. И научих за всичко, когато се върнах вкъщи, в Донецк. Влязох в интернет и се оказа, че аз съм жертва на съветско въздушно нахлуване. Макар че нямаше никакво въздушно нахлуване! От тази моя „ популярност “ имаше единствено един позитивен миг – фамилията ми разбра, че съм жива. “
Западът и Украйна употребяват фотографията на Марианна по цялостна стратегия – на кориците на всички медии. Но откакто момичето споделя по какъв начин е било всичко в реалност през тези дни в Мариупол, Украйна незабавно я внася в прословутата си база „ Миротворец “ – там, където окачат описите с „ враговете на нацията “. А Западът на никое място, даже с дребен шрифт, не опроверга кориците с Марианна. Направиха се, че тя към този момент не съществува.
Но ето я – пред мен е.
- Разкажи, по какъв начин ти се оказа на тези фрагменти?
- Лежах в родилен дом № 3. Исках да бъда в родилен дом № 1, който беше водещ в Мариупол. Но полкът „ Азов “ (забранена на територията на Русия терористична организация – б.р.), реши, че той им би трябвало и изгони всички от там.
В родилния дом, в който се озовах, също имаше украински бойци. Не непосредствено с родилките, а в прилежащия блок. Идваха при нас за храна и разказваха, че нямат никакви хранителни запаси. Когато описвам за това, в Украйна пишат, че съм изменник и ги опетнявам. Но аз споделям всичко, както беше. Те сами се очерниха, с това, че заеха постройка на територията на болница, нарушавайки Женевската спогодба за отбрана на популацията по време на военни дейности. По-късно бях в корпуса, където бяха ВСУ. Там прозорците бяха предпазени с чували с пясък. А в нашите отделения си бяха елементарните стъкла. Тоест, те просто се прикриваха зад нас.
- Какво се случи във вашия родилен дом?
- Сутринта на 9 март всичко беше умерено. После започнаха да се чуват гърмежи. В нашия родилен дом нямаше никаква въздушна офанзива. Но в някакъв миг ударна вълна отнесе прозореца. Стъклото за малко не долетя до моето легло. Успях да се покрия с одеялото. Започна суматоха, навалица. Всички побегнаха. Блъснаха ме, паднах върху стъклото и си порязах корема и главата... Излязох с последните, тъй като чаках момента да се върна в отделението за чантата с нещата си. Не можех да я оставя, там беше всичко за бебето. А в близост към този момент нищо не можеше да се купи.
- Видя ли, че те снимат?
- Не забелязах незабавно. Този фотограф нямаше жилетка „ Преса “. Беше целият в черно. После забелязах фотоапарата му. Помолих да не ме снима. Той сподели: „ Няма проблем “. Но, както се разбра, не е престанал да снима.
- Къде те изтеглиха?
- В градската болница. В този ден започнах да раждам. С дребната прекарахме там още две седмици. На никого не разрешаваха да си тръгне, на улицата беше рисково. Нямаше осветяване и отопление. Завивах бебето под одеалото и го топлех с дъха си. Вода нямаше, храна също нямаше. Имаше дни, в които успявах да изям единствено четвърт чашка чорба... Когато си потеглиха ВСУ, пристигнаха съветски военни, те незабавно ни донесоха сухите си порциони и вода. И гореща вода в бутилки, с цел да се стоплим. И след това съумях да отпътува в Донецк.

- А преди този момент имаше ли опция да напуснете Мариупол? Когато градът беше под контрола на ВСУ, се говореше за „ филантропични коридори “?
- Нямаше никакви коридори! Украинските военни не пускаха никого да излезе от града! Някои, не зная по какъв начин, съумяха да се промъкнат през тях. Може би с пари.
Когато се върнах в Донецк, имах опция да отпътува и в Турция, там мъжа ми (вече бивш) има родственици, и в Европа... Там биха ме приели и издържали, стига да приказвам това, което им прави работа. Но аз нямах такова предпочитание. Исках в къщи.
- А за това, което е станало в реалност, си почнала да приказваш, откакто си се оказала в Донецк?
- Не, незабавно. Още в Мариупол, в болничното заведение, след раждането, когато градът още беше под ВСУ, при мен пристигнаха публицисти от американската „ Associated Press “, аз всичко описах пред тях, същото, което споделям и на вас в този момент. Но те оставиха единствено това, което им трябваше. А към този момент в Донецк, когато описах цялата истина, към мен започнаха да идват известия от Украйна, че в този момент аз съм зложелател за тях.
- Буквално това ли пишеше?
- Най-обидното, което писаха, бяха гадости за бебето. Желаеха гибелта ни, моята и нейната. Не разбирам КАК е допустимо това? А сред пишещите имаше и млади майки. Душата ми се преобръщаше. Никого за нищо не съм излъгала. Но на всички съм дала прошка, нямам завист към тях. Към украинското командване обаче имам огромни въпроси – по какъв начин може да се дават заповеди за разполагане на войски в жилищни домове, в лечебни заведения? Че на всичко от горната страна и с бременни?

- В момента в Москва ли живееш?
- Пристигнах по покана на националния фонд „ Родина “, на мероприятие за децата на Донбас. И към този момент в Москва ми предложиха да стана лице на този фонд. Вече съм се занимавала с филантропична помощ, това ми е по душа. Вече пътувахме в ДНР, в ЛНР, закарахме помощ.
- А щерка си докара ли със себе си?
- Не, тя е в Донецк, тъй като още не върви на ясла. А аз към този момент не спечелвам толкоз, че да наема бавачка.

- Справяш ли се към този момент в Москва?
- Да, привикнах. Много работа, срещи. А в този момент ще стартират и правосъдни каузи.
- Какви?
- Срещу Ходорковски. Той помести фотографията ми в своите обществени мрежи, а под нея – съпоставяне сред Мариупол и блокадата на Ленинград. Просто ме употребява за свои цели. В своята агитация. Аз го помолих да изтрие фотографията, само че той не го направи.
- Искаш да вземеш пари от него?
- Искам единствено да изтрие фотографията ми.
- А опитвала ли си да се добереш до западните медии, които са разгласили фотографията ти на кориците си?
- При мен идваха всевъзможни публицисти, с изключение на украински. Дадох изявление на италианския публицист Джорджо Бианко. То по този начин и не излезе в медиите, в действителност, той го разгласява в своя ютуб канал, само че даже и това незабавно беше блокирано. От английското Военновъздушни сили Мариана Спринг направи огромен материал с мен, въпреки и със свои забележки, само че все едно... А останалите западни медии, с които приказвах, до този миг не са пуснали интервютата си с мен. Защо истината им е неуместна?

„ Мариопулската мадона “ стана зложелател на Украйна. Фотографията на Марианна Вишемирская обиколи всички международни медии. Снимката на бременното момиче на фона на опустошения родилен дом беше доказателство за обстрела на цивилен обект. Една година след тези събития, дамата се оказа в Москва и даде интервю.
 
Източник:
Превод за " Гласове " Екатерина Грънчарова
 
 
08 Март 2023373207 Март 2023198406 Март 2023487505 Март 2023482504 Март 2023442103 Март 20235520Коментариnan08 Март 2023 22:23ч.
разликата е, че няма Бели каски. другояче почерка е същия.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати съветски " избавител " 08 Март 2023 22:43ч.
западните публицисти по този начин писали, а източните писаха по това време, че фотосите на западните публицисти са подправени, съгласно тях това било актриса (забравих й името), дори пускаха фотосите на тази актриса дружно със фотографията на бременната. Те извиниха ли се? И последно-момичето е било в болница на територията на Украйна и съветските окупатори нахлуха там, или обратното-беше на територията на Рашистка Фашагия, и украинские окупатори нахлуха там? Аз съм сигурен, че в случай че желаеха от нея в Москва да признае, че е Мата Хари, и това щеше да признае, все поради бебето.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати thenewone08 Март 2023 22:56ч.
Съвсем се оплете в лъготенето си
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати съветски " избавител " 08 Март 2023 23:14ч.
до stupidAndLazyOne-не мога да схвана избрана категория рашисти-плащат ви с цел да се излагате или гратис го вършиме??? Руското посолство в Обединеното Кралство ги твърдеше тези неща, а вие духайте таратора, до момента в който поумнеете. https://www.tmz.com/2022/03/11/russian-embassy-claim-ukrainian-blogger-stage-maternity-hospital/
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати thenewone08 Март 2023 23:32ч.
Абе, льольо (с сичкото почитание на света) - къде е " същинската " героиня от тез фотоси? Ъ? Жива лий, не е ли? Има и друго - " източните публицисти " не са писали, че фотосите са подправени, а че е направена режисура. Фалшивостта на ена фотография, значи, че е играл фотошопът, или нещо такова. А кво са споделили посланиците в Юнайтид Кингдъма два деня след изявленията не е значимо. Важното е, кво споделя тва момиче. Като намерят " същинската " героиня и я разприказват, тогава ще дърдориш. А в този момент тичешком на гърнето и ЛН.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати за - съветски " избавител " 08 Март 2023 23:43ч.
Как щеше да ти наподобява да приказваш на турски, но на, без шанс си се родил! Но, след изказването на Доган към сърбите, че са съседи, може пък и да започнеш с един указател турско-английски, че българският ти не ти е по душа.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати съветски " избавител " 09 Март 2023 0:59ч.
до stupidAndLazyOne -защо си си избрал прякор на британски като не можеш да четеш английски/или можеш, само че манипулираш? Първо, лъжците в Кремълското посолство в Лондон, поставят огромен щемпел 'ФАЛШИВА' върху всяка фотография в Туитер, показваща разрушената болница в Мариупол. Когато коментатори показват, че има фотоси на жена в напреднала бременност, напускаща болничното заведение и с кръв по лицето, от посолството дават отговор, че " това е МНОГО РЕАЛИСТИЧЕН ГРИМ ". По-късно от същото посолство претендират, че " в действителност е бременната Мариана Подгурская, блогер от блог за хубост. Тя играе ролята на бременните дами на фотосите, тя не може да е в Акушеро-Гинекологичното поделение на болничното заведение, тъй като болничното заведение е завзета от неонацистите на Азовския баталион, който е наредил на всички да изоставен " https://nypost.com/2022/03/10/russian-embassy-spreads-disinformation-about-attack-on-maternity-hospital/
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати А бе човек09 Март 2023 1:39ч.
Олигофрен ли си да му се не види....... Ами не очевидно си подобен... Прочети още два/ три пъте пък тогава се радостни.... Оливангофрен... Е не зная на такива тъпунгери какво да кажа.... Срамота, уповавам се да е бот щото другояче е тъпо....
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати съветски " избавител " 09 Март 2023 4:01ч.
Интервюто с ББС преди 9 месеца е много по-различно от изкопираното от " Комсомольская Правда ". Преди 9 месеца може да чуете по какъв начин тя се оплаква от руснаците поради лъжливите пояснения за гримиране, за ролята й на актриса...и не е коментирано единствено от Руското посолство в Лондон, коментарът от там е на база на изказвания по случая от Лавров(вижда се в туит), съветските медии подемат, мазния Небензя в Организация на обединените нации също... Може да видите и ямата пред родилния дом от авиобомба или най-малко погледнете фасадата на болницата( " Но в някакъв миг ударна вълна отнесе прозореца " в публикацията от горната страна звучи съвсем нежно). Има и фотоси в Туитер, които с червен щемпел FAKE са надписани от съветското посолство https://www.youtube.com/watch?v=D9PM4wr3N_E
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати съветски " избавител " 08 Март 2023 22:43ч08 Март 2023 23:26ч.
Щом нещо се твърди от “западните ” и украинските медии, значи е истина, нали? Това е критерия за мунчовците с промити мозъци, нали? И всеки който не има вяра на всяка тяхна дума е “рашист ” и “путинист ”? Бравос, гении. Нямат потребност и от Бог, към този момент те дефинират кое е положително и кое е неприятно, щото са ангелоподобни същества.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати съветски " избавител " 09 Март 2023 1:03ч.
не се измъквай като пръдня от гащи, има съответна публикация, за съответно лице и съответен случай. И няма потребност да инсценираш с 3 разнообразни имена за повсеместност.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Alex Caspian09 Март 2023 2:27ч.
Прокремълски политици, майната ви на специфичната военна интервенция в Украйна. Кур за Путин, кур за Z-патриоти, кур за рашисти. Да ви еба майката със СВО. Хуй войне. Русия без Путин. Мир на Украйна.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани05 Март 2023167928 Фев 2023114508 Март 2023229703 Март 20232598
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР